REDUCCIÓ DE LES JORNADES DE TREBALL

11 May
reduccion-jornada-laboral

REDUCCIÓ DE LES JORNADES DE TREBALL

Si vol rebaixar els costos salarials de la seva plantilla, i ha pensat a reduir la jornada d’alguns dels seus treballadors, ha de saber que tindria les següents opcions per fer-ho:

  • Si no passa per un bon moment, pot tramitar un ERE de reducció de jornada. Amb aquesta opció podrà reduir la jornada dels seus treballadors entre un 10% i un 70%. Per altra banda, aquesta reducció només durarà el temps necessari per superar les seves dificultats.
  • Un altra alternativa seria plantejar als treballadors una conversió del seu contracte de treball a temps complet en un a temps parcial. Això sí, és imprescindible que el treballador afectat l’accepti, ja que aquesta reducció seria voluntària per ell.
  • També podria plantejar una reducció de jornada per guarda legal de fills a aquells treballadors amb fills menors de 12 anys. Tanmateix, aquests passaran a estar “blindats” davant un acomiadament.

És necessari documentar per escrit la reducció de jornada, amb independència de l’opció escollida.

Cadascuna de les alternatives té avantatges i inconvenients per vostè i la seva plantilla. Consulti’ns i els nostres assessors l’assessoraran i prapararan tota la documentació necessària.