AUGMENT DE LES PRESTACIONS A FAVOR DELS AUTÒNOMS

29 Abr
cotizacion-autonomos-1-900x400

AUGMENT DE LES PRESTACIONS A FAVOR DELS AUTÒNOMS

Des de l’1 de gener de 2019, els autònoms estan obligats a cotitzar per contingències professionals (accidents de treball), per cessament de l’activitat (“l’atur” dels autònoms) i per formació professional. Això ha provocat que aquells autònoms que no cotitzaven pels dos conceptes, fins a l’any passat era optatiu fer-ho, ha suposat un increment del cost de cotització.

No obstant això, al cotitzar obligatòriament per accidents de treball i per cessament de l’activitat, l’autònom queda més protegit.

  • Si cessa en la seva activitat de forma involuntària, podrà accedir a “l’atur” dels autònoms. Aquesta prestació, a més, es podrà cobrar durant un període més prolongat.
  • En cas d’accident de treball, cobrarà el 75% de la base reguladora a partir de l’endemà de la baixa. Fins al 2018 aquest percentatge no s’assolia fins al vint-i-unè dia de baixa.

La cotització obligatòria per alguns conceptes permetrà millorar les seves prestacions. Si ho desitja, contacti’ns, els nostres assessors l’informaran sobre aquestes millores.