PLANIFICACIÓ PER A PAGAR MENYS A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA DE 2021

17 Nov
assessoria vilafranca

PLANIFICACIÓ PER A PAGAR MENYS A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA DE 2021

 

Des de De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafrancaus volem donar una sèrie de consells per a pagar menys a la declaració de la renda de 2022. I és que, tot i que no toca presentar-la fins a la primavera, cal ser previsor i fer alguns moviments fins al 31 de desembre.

  • Fer una aportació al pla de pensions. L’aportació màxima a plans de pensions individuals aquest any és de 2.000 euros, i es reduirà a 1.500 euros el 2022. Els diners que s’inverteixen en el pla de pensions redueixen la base imposable de l’IRPF.
  • Plans d’estalvi. Si es contracta un pla d’estalvi i es mantenen els diners immòbils durant cinc anys, els interessos rebuts estan lliures d’impostos.
  • Adquisició d’habitatge habitual. Hi ha una sèrie de deduccions de l’IRPF que són comuns, com les que fan referència a l’adquisició d’habitatge habitual per als contribuents que l’hagin adquirit amb anterioritat a l’1 de gener de 2013 i haguessin aplicat aquesta deducció per quantitats satisfetes en períodes anteriors. Es pot deduir el 15% del que s’ha pagat per la hipoteca fins a un màxim de 9.040 euros.
  • Donatius a ONG. És possible deduir el 80% dels primers 150 euros i, de la resta, el 35% de l’import. Si es tracta d’aportacions usuals a la mateixa organització, el tant per cent augmenta fins al 40%.
  • Deducció per obres de millora de l’eficiència energètica. En el nostre últim post de blog podeu trobar tota la informació sobre aquestes deduccions.
  • Rendiments del treball. Es poden deduir la Seguretat Social (dades que ja recull Hisenda en la declaració de la Renda), la quota a sindicats i les despeses de defensa jurídica, en cas que el treballador hagi hagut de recórrer a aquesta per un acomiadament o reclamació de quantitat, per exemple.

Si necessiteu ajuda amb les vostres obligacions fiscals, o necessiteu assessorament, a De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca, estem a la vostra disposició.