KIT DIGITAL PER A AUTÒNOMS I PIMES

10 Dic
assessoria vilafranca

KIT DIGITAL PER A AUTÒNOMS I PIMES

 

De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafranca, volem que esteu informats de totes les ajudes i bonificacions a les quals us podeu acollir, especialment tractant-se de pimes i autònoms. Per això avui volem parlar-vos del nou kit digital per a autònoms i PIMES que ha presentat el govern central aquesta setmana passada. I és que, segons el govern, “només el 20% de les pimes té pàgina web i el 14% té un pla de digitalització”.

· Què és aquest kit digital?

El kit digital per a autònoms i PIMES és un programa enfocat a la transformació digital d’aquestes entitats a través d’un bo que permetrà finançar una sèrie de serveis i solucions tecnològiques. Es pretén que les empreses puguin realitzar un autodiagnòstic digital i posin en marxa mesures que promoguin la seva transformació digital, com el desenvolupament de xarxes socials i pàgines web, comerç electrònic o ciberseguretat.

· A qui va destinat?

A autònoms i a empreses d’entre 10 i 49 treballadors, i es preveu que puguin començar a gaudir-ne a partir del mes de febrer. El 2022 i 2023 s’hi podran acollir la resta d’empreses.

· De quants diners estem parlant?

Ara mateix, es parla d’ajudes de fins a 12.000 euros per empresa, que s’entregaran a través d’un bo digital que serà vàlid durant 24 mesos.

Això sí, les ajudes s’abonaran a través de diferents trams. En un primer tram, percebran l’ajuda que cobrirà el 70% en el moment de la compra, i en el segon, el 30% un cop passi el període d’ús, per a validar que s’ha utilitzat amb l’objectiu pactat i que la relació i ús s’ha mantingut.

· Com es poden sol·licitar aquestes ajudes?

El termini per a presentar les sol·licituds serà d’almenys tres mesos des de la seva publicació al BOE, o fins que s’esgoti la previsió de diners.

Aquestes ajudes es poden sol·licitar des de les oficines Acelera Pyme, a través de la web Acelera Pyme o a través del telèfon 900 909 001. Les empreses que sol·licitin l’ajuda s’hauran de sotmetre a un “test d’autodiagnòstic” sobre les seves necessitats. D’aquesta manera es podrà determinar si necessiten i reben el bo digital que podran utilitzar en les solucions digitals que s’adaptin a les seves necessitats.

Les deu categories sobre les quals versaran aquestes ajudes són: presència a Internet i pàgina web, e-commerce, gestió de xarxes socials, gestió de clients i/o proveïdors, Business Intelligence i analítica, serveis i eines d’oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures, ciberseguretat.

Si necessiteu ajuda per tramitar aquestes ajudes, o amb l’assessorament per a la vostra empresa, podeu contactar amb l’equip de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca.