BO JOVE DE LLOGUER: COM SOL·LICITAR-LO SI ETS AUTÒNOM

25 Feb
gestoria vilafranca

BO JOVE DE LLOGUER: COM SOL·LICITAR-LO SI ETS AUTÒNOM

De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafrancavolem que esteu informats de totes les ajudes i bonificacions a les quals us podeu acollir. Per això volem informar-vos de l’aprovació del bo jove de lloguer i com podeu sol·licitar-lo si sou autònoms.

Què és aquest bo?

És una ajuda econòmica que té l’objectiu de facilitar l’emancipació dels joves espanyols i europeus residents a Espanya.

Es tracta d’una subvenció de fins a 250 euros mensuals durant dos anys, destinat a joves de 18 a 35 anys amb un salari inferior als 24.318 euros l’any. Això sí, caldrà que les autonomies firmin un conveni perquè l’Estat els transfereixi els fons, i serà aquest el moment en el qual cada una d’elles especifiqui les bases de la subvenció.

Quins són els requisits per a sol·licitar aquest bo?

Es tracta d’una ajuda destinada a joves d’entre 18 i 35 anys, espanyols, europeus o procedents d’un país no comunitari amb residència regulada a Espanya.

Cal tenir ingressos recurrents inferiors a 24.318 euros l’any.

L’habitatge llogat caldrà que sigui la residència habitual i estar limitada a un màxim de 600 euros al mes (en algunes comunitats, 900 euros al mes).

El sol·licitant no pot ser propietari de cap habitatge, ni viure a casa d’un familiar o ser llogater d’un soci empresarial.

Caldrà acreditar un mínim de tres mesos de vida laboral en els sis mesos anteriors a la sol·licitud, o assegurar una font d’ingressos de sis mesos des del moment de la petició.

I si sóc autònom i vull sol·licitar aquest bo?

S’inclou també als autònoms com a possibles beneficiaris, i s’hauran de complir els mateixos requisits que us acabem de detallar. El que sí que és cert és que el sistema al qual recorrin per a acreditar els seus ingressos serà diferent. En el cas dels autònoms, es comptabilitzaran els rendiments nets i la facturació total.

De la mateixa manera, hauran de demostrar el funcionament del seu negoci i l’alta en el Règim Especial de Treballadors (RETA) des de, com a mínim, tres mesos abans de sol·licitar el bo.

Si teniu dubtes sobre el bo jove de lloguer i com sol·licitar-lo si ets autònom, podeu contactar amb l’equip de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca.