PRÒRROGA DELS ERTOs FINS AL 31 DE MARÇ

24 Mar
assessoria Vilafranca

PRÒRROGA DELS ERTOs FINS AL 31 DE MARÇ

De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafrancaus informem que el Govern, juntament amb els agents socials, ha decidit prorrogar els ERTOs fins al 31 de març. 

Amb l’aprovació del Reial Decret-Llei 2/2022, aquelles empreses que tinguin en treballadors en ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) per motius relacionats amb la Covid, podran mantenir-los tot aquest mes. 

Fins al pròxim 1 d’abril, doncs, es mantindran les mateixes condicions per a persones en ERTO motivat per Covid, i també la prestació extraordinària per a persones amb contracte fixe discontinu. 

D’aquesta manera, durant tot aquest mes de març, segueixen les exoneracions de les quotes vigents, amb les següents modificacions:

  • Exoneracions del 90% en cas d’ERTO per impediment.
  • Exoneracions del 60% en empreses per ERTO Covid que desenvolupin processos de formació.
  • Exoneracions del 30% en empreses amb menys de 10 treballadors amb ERTO Covid que desenvolupin processos de formació. 
  • Exoneracions del 20% en empreses amb més de 10 treballadors amb ERTO Covid que no tinguin plans de formació. 

De la mateixa manera, s’ha arribat a un acord per a mantenir fins al mes de juny les exoneracions en la cotització per als autònoms acollits al cessament d’activitat, així com la prestació extraordinària per tancament administratiu del negoci. 

Així, els autònoms beneficiaris del cessament d’activitat fins al 28 de febrer tindran:

  • Exoneració del 90% el mes de març.
  • Exoneració del 75% el mes d’abril.
  • Exoneració del 50% el mes de maig.
  • Exoneració del 25% el mes de juny.

I els autònoms que s’han vist obligats a cessar la seva activitat a partir de l’1 de març a causa de l’adopció de mesures restrictives per part de l’autoritat davant possibles rebrots de la Covid, encara tindran dret a una prestació econòmica extraordinària. 

Per tant, si es compleixen amb els requisits per a obtenir-la, aquesta prestació encara serà del 70% de la base mínima, a més de suposar l’exoneració del 100% del pagament de les cotitzacions. 

Si necessiteu ajuda relacionada amb la pròrroga dels ERTOs fins al 31 de març, podeu contactar amb el departament laboral de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca.