CONSELLS PER A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA SI ETS AUTÒNOM

20 Jun
gestoria Vilafranca

CONSELLS PER A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA SI ETS AUTÒNOM

Què han de tenir en compte els treballadors autònoms de cara a la confecció i presentació de la Declaració de la Renda 2021? Avui, des de De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafranca, volem donar-vos uns consells per a la declaració de la renda si ets autònom.

En aquesta campanya de la Declaració de la Renda 2021, tenen protagonisme les ajudes rebudes i les mesures de les quals s’han gaudit durant la crisi de la Covid-19, com la prestació extraordinària de cessament d’activitat, les moratòries en el pagament del lloguer, o les línies d’avals públiques que s’hagin pogut sol·licitar, entre d’altres.

Dit això, veiem quins són els consells que us volem donar des de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca:

  1. Assegura’t si has de presentar la Declaració de la Renda. Segons l’AEAT, l’han de presentar els treballadors autònoms que facturin més de 1.000 euros a l’any. No l’hauran de presentar, per contra, qui obtingui un rendiment íntegre del treball, de capital o d’activitats econòmiques, o guanys patrimonials que conjuntament no superin els 1.000 euros ni qui hagi tingut, exclusivament, pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros.
  2. No tinguis pressa. El 30 de juny finalitza el període de presentació de la Declaració de la Renda, per tant, encara queden dies. Pensa que es tracta d’un tràmit important i que les sancions per errors o per ocultar informació són cares. Tingues tota la documentació que necessitaràs ben organitzada, i tingues clar quins terminis tens per a presentar-la.
  3. Revisa bé les teves dades fiscals. També, comprova totes les factures com a autònom. És també crucial que revisis les teves declaracions trimestrals, i els resums anuals que hagis presentat durant el 2021. Respecte a les factures: repassa-les totes, però especialment les que vas emetre el mes de desembre. Si declares una factures en aquest període, però l’emissor la declara al gener de l’any següent, podria haver-hi una discrepància que desajusti els models que ja has presentat.
  4. Tingues clar totes les despeses que són deduïbles. En aquest post del nostre blog t’expliquem quines són les despeses deduïbles per als autònoms.
  5. Et recomanem comptar amb l’ajuda d’experts en tributs. Pensa que, encara que no sigui de manera intencionada, si omples malament alguna dada a l’hora de fer la Declaració de la Renda, o si omets o no t’assegures que la informació que conté el teu esborrany sigui la correcta, podries haver de fer front a sancions sèries.

L’equip professional de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca, s’encarregarà de la vostra Declaració de la Renda. Deixa-ho a les nostres mans i despreocupa’t.