SANCIONS A LES QUALS ES FARAN FRONT SI S’INCOMPLEIX LA NORMATIVA DE L’ESTALVI ENERGÈTIC

01 Sep
DE CARA - gestoria vilafranca

SANCIONS A LES QUALS ES FARAN FRONT SI S’INCOMPLEIX LA NORMATIVA DE L’ESTALVI ENERGÈTIC

Al post d’avui del blog de De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafranca, us expliquem les sancions a les que es faran front si s’incompleix la normativa de l’estalvi energètic.

El Govern central ha adoptat unes mesures d’estalvi energètic, que van entrar en vigor el passat 10 d’agost, el control de les quals dependrà de les comunitats autònomes. Això sí, serà “personal facultatiu” determinat per cada comunitat qui realitzarà el control real del compliment d’aquestes mesures o bé organismes de control autoritzats. 

Ara que tenim clar qui serà l’encarregat de comprovar la bona aplicació d’aquestes noves mesures, veiem quines són les sancions a les quals es faran front si s’incompleix la normativa de l’estalvi energètic.

Hi ha tres tipologies diferents de sancions, cadascuna de les quals té les seves pròpies sancions, que van ser actualitzades el passat 2018 amb una modificació de la llei. Les multes arribaran fins als 60.000 euros si la infracció comesa és considerada lleu, mentre que les “molt greus” podrien arribar als cent milions d’euros. Tot i això, el govern central insisteix que el decret no té d’entrada un objectiu sancionador sinó conscienciador. 

Quin és el problema? Que, almenys de moment, no existeix encara un criteri sancionador específic per a cada mesura, com sí que tenen en països que han adoptat normes similars. 

Quins locals es veuen afectats per aquesta nova normativa? 

Estem parlant d’edificis i locals destinats als següents usos:

  • Administratiu
  • Comercial: botigues, supermercats, grans magatzems, centres comercials i similars.
  • Pública concurrència:
  • Culturals: teatres, cinemes, auditoris, centres de congressos, sales d’exposicions i similars.
  • Establiments d’espectacles públics i activitats recreatives.
  • Restauració: bars restaurants i cafeteries.
  • Transport de persones: estacions i aeroports. 

Qui NO ha d’aplicar aquesta normativa?

Queden exclosos els centres de formació, centres sanitaris, perruqueries, gimnasos, mitjans de transport, hotels (en aquest cas, s’aplicarà a espais comuns però no a habitacions, que són de regulació privada). 

Els recintes que justifiquin la necessitat de mantenir condicions ambientals especials o es regeixin per una normativa específica que així ho estableixi. En aquests casos, serà necessari que existeixi una separació física entre el recinte amb els locals contigus que vinguin obligats a mantenir les condicions indicades anteriorment.

Contacteu amb el nostre equip de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca, si necessiteu que us assessorem sobre les condicions ambientals que s’han de complir al vostre centre de treball, per tal d’evitar possibles sancions per incompliment de la normativa de l’estalvi energètic.