CONTRACTES FIXES DISCONTINUS I INSPECCIONS D’HISENDA

31 Oct
DE CARA_assessoria vilafranca

CONTRACTES FIXES DISCONTINUS I INSPECCIONS D’HISENDA

Avui, des de De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafranca, volem explicar-vos la relació entre els contractes fixes discontinus i les inspeccions d’Hisenda. 

I és que més de 14.000 empreses són sospitoses de fer un ús fraudulent del contracte fixe discontinu. Per això Hisenda ha començat a realitzar inspeccions.

Quins són els principals sectors afectats? Estem parlant dels sectors d’hostaleria, turisme i agricultura, ja que són els sectors on hi ha elevats nivells de contractació amb aquest tipus de tipologia, i en els quals probablement s’utilitza com a substitut del contracte temporal. 

Què és el que està en el punt de mira d’Hisenda? No només el mal ús d’aquest tipus de contracte, sinó també les baixes indegudes dels treballadors, que s’usarien per a les vacances que, inicialment, haurien d’anar a càrrec de l’empresa i que, per contra, es carreguen a la Seguretat Social com a períodes d’inactivitat mitjançant la prestació de l’atur. 

Quina és la manera correcta de fer servir aquest tipus de contractes?

Si fas servir contractes fixes discontinus, és necessari especificar la causa que justifica que s’esculli aquest contracte. Igualment, s’hauran de demostrar quines són les necessitats d’una empresa perquè el fixe discontinu sigui el contracte adequat en cada cas. 

Què he de fer si rebo una notificació?

Tens un mes per a regularitzar la teva situació. Durant aquest període podràs:

  • No contestar si consideres que estàs actuant correctament. Tot i que, des de De Cara Assessors, us recomanem presentar la documentació necessària per a acreditar que estem dins la legalitat.
  • Fer el canvi de contracte fixe discontinu a indefinit.

Com pots veure, realment existeix una relació entre Contractes fixes discontinus i inspeccions d’Hisenda. A De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca, t’ajudarem en cas de rebre una notificació.