LA FACTURA ELECTRÒNICA SERÀ OBLIGATÒRIA PER ALS AUTÒNOMS AMB LA LLEI CREA Y CRECE

17 Nov
DE CARA_factura electronica_gestoria vilafranca

LA FACTURA ELECTRÒNICA SERÀ OBLIGATÒRIA PER ALS AUTÒNOMS AMB LA LLEI CREA Y CRECE

Avui, des de De Cara Assessors, la vostra gestoria de Vilafranca, us informem que la factura electrònica serà obligatòria per als autònoms amb la Llei Crea y Crece. 

Què és la llei Crea y Crece? El seu objectiu principal és impulsar la creació i el creixement empresarial a través de l’adopció de diferents mesures, entre les quals hi ha l’obligatorietat d’usar la factura electrònica. 

Què és la factura electrònica? És una factura que s’emet i es rep en format electrònic. Té els mateixos efectes legals que la factura convencional de paper, la diferència és que la factura electrònica està condicionada al consentiment del seu destinatari. 

Quan entrarà en vigor? El gener de 2023, i serà obligatòria per a tots aquells autònoms o empreses que tinguin una facturació superior a 8 milions d’euros anuals. L’any 2025 serà el límit per a la resta d’autònoms i empreses. 

Quins són els avantatges de la factura digital per als autònoms?

-Permeten un control precís de la traçabilitat d’aquestes i es cobren més ràpidament.

-Facilita el treball dels departaments d’administració perquè són més fàcils d’arxivar i recopilar.

-Contribueixen a la millora del medi ambient ja que s’elimina l’ús del paper. 

Quines són les sancions per incompliment d’aquesta normativa? Estem parlant d’entre 10.000 i 40.000 euros.

Des de De Cara Assessors, la vostra assessoria de Vilafranca, quedem a la vostra disposició per a ajudar-vos a resoldre dubtes al respecte, i acompanyar-vos en el canvi, que us recomanem que inicieu el més aviat millor, per tal que us adapteu a la nova normativa que diu que la factura electrònica serà obligatòria per als autònoms amb la Llei Crea y Crece.